om växtgaser, köttindustrin och dieter;
det är inte ofta jag ryter ifrån här inne längre, men jag tänkte att det skulle bli ändring på det. (hoppas ni medtycker?) jag är som kanske känt helt besatt av att läsa nyhetstidningar på nätet och hittar ganska ofta ganska intressanta, bra eller konstiga saker att läsa om. som till exempel det här:

 

 

häromdagen länkade Djurrättsalliansen till denna artikeln på sin Facebook-sida (jag är stödmedlem för dem, för övrigt) och det första jag tänkte var "ja?". för mig är det väldigt logiskt, som att 1+1=2. för vi vet redan att köttindustrin står för 18% av världens utsläpp av växthusgaser. det är en högre procenthalt än alla olika transportmedel (flyg, bil, båt) släpper ut tillsammans. om ni inte visste, well, there you got it!

 

så det är klart att gasutsläppen kommer att öka i och med olika diet-trender, speciellt de då en helst ska käka mer protein (kött) och fett (mjölkprodukter). men missförstå mig inte, jag har tidigare tyckt att vissa dieter är bra och jag har själv kört GI-metoden innan jag flyttade hemifrån och blev veg. jag har aldrig mått så bra i min kropp som jag gjorde under den tiden. så jag har inte emot dieter i övrigt, men det är klart att utsläppen ökar. och det är inte okej någonstans överhuvudtaget. procenthalten behöver liksom inte höjas ännu mer (den får helst ligga på 0%, enligt mig som vegan).

 

jag hoppas istället att människor väljer veg-alternativ om en ska köra på en diet. det är faktiskt inte helt omöjligt! det finns så mycket alternativ och det finns så sjukt många bra grundrecept på internet. jag kan också tycka att det är synd att artiklar som den ovan ska behövas skrivas. men nu är det som det är och det är egentligen inget fel att vissa fakta dammas av då och då. givetvis får männskor göra precis vad de vill, men då ska alla även vara fullt medvetna om vad det gör för naturen och planeten. vår planet.

 

 

 

a response to a Swedish article about that the greenhouse gas emissions will increase with some diets.

for me that's very logic, because some diets has a point that you should eat more protein (meat) and

fat (milk products). and the meat industry already accounts for the highest percentage of greenhouse gas emissions.

try the Google translator in the sidemenu to read more!

#1 - Candy

Det var ingen större överraskning för mig heller. Varken det med utsläppen, eller att köttindustrin stödjer studier som visar att dieter med mycket kött är bra. Det är väl klart att olika industrier har intressen i olika typer av forskning, då vi lever i ett kapitalistiskt samhälle!Sen går det ju att äta GI-inriktat eller LCHF-inriktat och vara vegetarian/vegan samtidigt. Kanske man tycker det är jobbigt för att det blir fler livsmedel man får välja bort, men det GÅR. Om man bara anstränger sig lite. Och om man ändå vill äta kött, kan man ju se till att välja ekologiskt och närproducerat.

#2 - Saga

Min pappa hörde om det på radion, han ringde mig och sa att man måste äta veg. och frågade mig om mattips, blev så glad:)