cityguide, kroppar, destruktivitet, vita kvinnliga kändisar, lesbisk frukost och trans;




veckans tips som råkade bli en herrans massa. klicka på ♦.


 Ebba Zingmarks Berlin-guide i samarbete med Junkyard. kommer spara ner denna artikelserie till nyårsveckan!
 Lady Dahmer frågar sina läsare om huruvida kvinnor har del i maktbalans i hemmet. intressant frågeställning och intressanta kommentarer.
 Emelies uppmaning till att vi, i synnerhet, måste ha en snällare relation till våra kroppar. klockrent!
 att Michaelas grymma merchs under namnet Horror Pops + Riot kommer vara med på en julmarknad i Malmö i december. enda negativa att jag fyller år då -att jag inte kommer kunna komma. tur hon har en webshop!
 50 sätt att bli mer kreativ. tackarrr.
 denna svingrymma Alice Glass-sminkning av Linda Hallberg. ä l s k a r. brukar sminka mig liknande ibland faktiskt. mer eyeliner åt folket osv.
 Jennifers om sin farfar och farmor. så himla vackert och sorgligt.
 denna ärliga, gripande och träffande text om destruktiv relation till mat och framförallt bröd. obs triggervarning.
 20 saker som människor som äter p-piller förstår. jag är inte en av dem men detta är så. jäkla. roligt.
 Fanny om att 'komma ut' med att ha en relation med en annan kvinna och att bli väldigt ifrågasatt. jag kan relatera väldigt mycket. blir så trött.
 en väldigt bra och viktig lista om olika vita kvinnliga kändisar och varför de är problematiska.
 krönika av Emmy Rasper om varför vi borde säga att vi är psykiskt förkylda. galet viktig krönika alltså.
'Hur gick Lena Dunham från feministisk medieälskling till utskälld sexförbrytare med "Not That Kind Of Girl"?' av Rebecka Hedström.
♦ Tiffany Kronlöf som gästpostare denna vecka på instagramkontot @klubbfemtastic. PEPPEN.
Lesbisk Frukost som arrangeras av Lesbisk Makt då och då i Göteborg. har varit där snabbt ett par gånger och det verkar vara en väldigt bra, peppig och mysig grej!



och veckans kanske viktigaste tips som är två programavsnitt på SVT Play:

'Min familj' Del 1 av 10. Vi träffar Rakel, 9 år, och hennes regnbågsfamilj. Rakel bor hos sina två mammor på en ö i Göteborgs skärgård. En helg i månaden hälsar hon på sina pappor i stan. I kvällens avsnitt berättar Rakel om vad som är roligt och ibland svårt med att ha en stor familj.'

det här är så. jäkla. fint. och det tog inte många minuter in på avsnittet innan jag började grina. denna Rakel är så fantastisk och beskriver sin stora familj otroligt fint. detta avsnitt är en stor käftsmäll till de dära som anser att barn i regnbågsfamiljer mår sämre än andra. nej, det gör de inte. punkt.


'Kobra -Transrevolutionen är här! Del 8 av 12. Transrevolutionen är här! Hyllade Laverne Cox i "Orange is the new black", transexuella toppmodeller och nya tv-serien "Transparent". Inom både populärkultur och politik ökar intresset för transpersoner. Eller är det bara fråga om kommersialism och exotism? Förtrycket finns kvar på många håll. Kobra träffar gränsöverskridande konstnärer i Los Angeles och svenska guldbaggebelönade regissören Ester Martin Bergsmark, aktuell med filmen "Nånting måste gå sönder".'


det här och avsnittet om mens måste vara det viktigaste som sänts på länge i TV. bästa geniet Ester Martin Bergsmark alltså. ALLA borde se detta, oavsett vad en identifierar sig som. men framförallt om en inte vet mycket om trans. så jäkla bra!