Näringstintag, funkissex, bakom kulisserna som fotograf och alkoholnormen;


Glad fredag! Lite länktips kommer lastat!
Klicka på punkterna.


Jenny Mustard pratar med sin vän David Stenholtz om näringsintag som vegan. Han är även konsult i onkologi och ordförande i organisationen Läkare för Framtiden. Sjukt bra video som är en lite käftsmäll till alla som agerar näringsexperter out of nowhere och stället uttjatade frågor om näring. Varsågoda.
Denna namnlista om att Ebba Busch inte ska tafsa på aborträtten. VIKTIGT.
Clara Henry skriver om när hon blev drogad på krogen. Men även om skuldbeläggande av de som drabbas.
Ligga med P3 ägnar ett avsnitt åt funktionsnedsättningar och sexualitet. Gäster är både forskare och en person med funktionsvariation som pratar öppet om sitt sexliv. Apropå: På söndag den 17 maj kommer författaren Inti Chavez till Unga Rörelsehingrade Göteborg och pratar om sin bok 'Lätta sexboken' samt sex i allmänhet och sex och funktionsnvariation i synnerhet. Läs mer här!
Hej Blekk förklarar patriarkatet på bästa sätt. Halleluja.
Emma Svensson skriver om hur det är att åka på jobbresa. Så sjukt intressant och jag känner igen mig lite grann i det där att det nog kan verka som att en lever ett gött liv som fotograf. Men det finns så mycket bakom kulisserna som inte syns. Vill ni att jag också skriver lite om detta förresten?
Hej Blekk listar femtio filmer av kvinnor som aspirerande filmskapare måste se.
50 shades of abuse: 10 signs of unhealthy relationships a la Christian Grey. (Triggervarning!)
Denna dokumentär om skådespelaren, regissören och dramatikern Lo Kauppi. Wow vilken powerperson alltså!
Kampanjen Bryt! som handlar om att uppmärksamma, diskutera och problematisera alkoholnormen och i synnerhet hur den ser ut i studentsammanhang. Så himla bra och viktigt!


Svenskarnas Parti läggs ner. Det förtjänar lite gifs.

 
Och ett litet ps:
Imorgon DJ'ar jag och min andra hälft i DJ Millen-Kollin på ett rollerderby-event här i Göteborg! Det kommer bli sjukt fett, läs mer här!