recept: världens godaste bröd.
i eftermiddags bakade jag bröd för första gången själv i hela mitt liv.
och inte vilket bröd som helst -utan världens godaste. ja, det är sant!
min syster bakade det under jul hemma och vi åt det nästan som godis.

så här kommer det, receptet på världens godaste bröd:


givetvis får man ha i vad man vill, men jag använde ändå samma ingredienser.
1/2 dl torkade aprikoser, 1 dl hasselnötter och 1/2 dl valnötter.

och du behöver även:
- 1 L filmjölk
- 2 dl mörk sirap
- 7 dl vetemjöl
- 2 dl grovt rågmjöl
- 3 dl grahamsmjöl
- 1 dl russin
- 1 dl linfrön
- 3 dl solrosfrön/kärnor
- 1 1/2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt



1.

innan du gör någonting annat kan du börja med att sätta ugnen på 200 grader.
blanda sedan fil, sirap, salt och bikarbonat i en stor bunke.



2.

häll i mjöl. jag blandade mellan varje mjöl-sort jag tillsatte,
annars blir det ganska jobbigt.



3.

blanda ner russin och de olika fröna.



4.

klipp ner aprikoserna i bunken.



5.

eftersom jag tycker om nötter så mycket, hackar jag dem bara lite grann.
blanda sedan ner det i smeten.



6.

smörj en brödform, häll ner smeten och strö över lite mjöl.
jag fick bara plats med hälften och eftersom jag inte har
flera formar så fick det helt enkelt bli två omgångar.



7.

och svisch in i ugnen!
först ska formen vara inne i 60 minuter,
sedan sänker du värmen till 175 och låter den vara inne 30 min till.



8.

KLART!



9.

när man har låtit bröden vila någon timma eller två så kan man ju premiär-äta.
ost, apelsinmarmelad och thé. hur gott som helst!









today I baked the world's most tastiest bread!
#1 - Em

jag har en liten frågestund på min blogg. fråga någonting vettja.



kärlek

#2 - sandra.

hej! jag har en fråga. kan man frysa in brödet?

#3 - Anna

vad gott det ser ut!

jag tål inte nötter men det kan man kanske utesluta.

#4 - Madeleine

sv:

javisst kan man frysa in brödet.

så det är bara att baka så mycket man orkar

en rastlös dag kanske, och frysa in!

#5 - Emma

åh vad gott det ser ut! nu blev jag hungrig.