wishes for fall;sådant jag vill införskaffa till min garderob för denna hösten, helt enkelt.
den fantastiska väskan är från Bohemia Design, parkan är från Merc, plisserad kjol, loafers,
halsduk och vantar är från Monki och den andra rutiga kjolen, polotröjan och strumpbyxorna är från H&M.
resten är upphittat på Google.
jag köper ju helst inte nyproducerat, så det mesta är bara lite inspiration för second hand- och Tradera-jakter.


är det något ni också saknar i er garderob i höst?

just things I want to buy to my wardrobe for this fall.
the fabulous bag is from Bohemia Design, parka is from Merc, pleated skirt, loafers,
scarf and mittens are from Monki, the other plaid skirt, polo shirt and tights are from H&M.
the rest is found on Google.
I rather not to buy things that is new-produced, so most of it is just a little inspiration
for second-hand and eBay-hunts.

is there something you also miss in your wardrobe this fall?
men alltid finns du där någonstans, min svarta diamant;

© photo source.

finast & bäst just nu:

 

 

 

the most lovely and greatest song right now. it's in Swedish, though.

det där med psykisk barnmisshandel;
tack för era filmtips till detta inlägget, ni är underbara. jag vet att ni gillar att tipsa, så det blev ju en win-win situation liksom. ni får gärna fortsätta tipsa, så ska jag gå igenom listan snart!

jag följer Svenska Hollywoodfruar (har en förkärlek till program och serier som handlar om människor med en helt annan livsstil än min) men efter måndagens avsnitt fick jag nog. Gunilla Persson, en av fruarna är en så kallad stage mom. alltså manager till sitt barn som på ett eller annat sätt har en artistisk talang, i detta fallet en 8-årig sångerska. så långt låter det helt okej, det är ju bra och kul med en förälder som peppar sitt barn och tror på dess talang. men Gunillas roll som stage mom är bortom denna värld. i varje avsnitt av denna säsongen har hennes dotter Erika varit sjuk av förkylning, feber och kräkts emellanåt. ändå tar Gunilla henne i armen och åker iväg på diverse auditions och uppträdanden, fyller hennes små öron med en massa ord om att hon visst klarar det här, att det kommer att gå bra. och måndagens avsnitt var värst. Erika skulle sjunga på öppen scen till en stor talangjakt och gång på gång var det lilla barnet tvunget att gå på toa för att kräkas. "det är bra att det kräks så att det kommer upp nu och du kan sjunga sen, det är Gud som gör att du kräks för att du ska klara detta". men det är ju för tusan inte GUD som får barnet att kräkas, det är pressen och att hon inte kan få chansen att vila för att bli helt frisk. man blir bara så jävla ledsen, förbannad, frustrerad och tappar tron på mänskligheten en smula.

på plats nummer två vad som är värst efter Gunillas beteende är hur Erika hanterar det. i varje filmsekvens ser man ett blekt ansikte med två tomma ögon. inga känslor, ingen glädje, bara en miserabel utmatthet, osäkerhet och små små ord som skriker prestationsångest och att hon inte mår bra. hon är så väldigt skör och vet såklart inte vad hon ska säga med kameror i rullning när hennes mamma pressar henne som fasen. det här är inget annat än psykisk barnmisshandel och förjävligt är bara förnamnet till det vidriga som denna avskyvärda människa gör mot sitt stackars försvarslösa barn.

hon är 8 år och förstår nog antagligen inte själv hur allvarligt detta är (och givetvis inte Gunilla heller). hennes liv har knappt börjat och hon lider redan av prestationsångest och brist på självkänsla. jag vill helt ärligt inte veta hur hon kommer att må när hon blir tonåring, om allt fortsätter på detta sättet. dessutom är det inte bara hennes mammas (var är hennes pappa förresten?) ansvar. jag blir lika förbannad på TV3-produktionen som inte inser allvaret och ingriper. Svenska Hollywoodfruar är ett TV-program som anses vara underhållning men vad är psykisk barnmisshandel för underhållning? som en vän till mig skrev på Facebook är det på ett sätt bra att detta filmas och visas, då det är bevismaterial för något som faktiskt kan vara brottsligt och som borde polisanmälas. och det tänker jag definitivt göra.

det måste ske destruktiva åtgärder för detta nu för att rädda Erika på något sätt. vem som helst som ser på detta program kan se att barnet inte må bra och hur ansvarslös, respektlös och kränkande Gunilla Persson faktiskt är.
det finns en upprors-sida om detta på Facebook som ni kan hitta här och alla som håller med mig om hur vidrigt detta är kan skriva sina åsikter till tittarombud@tv3.se eller varför inte göra en anmälan på www.polisen.se (anonymt om man så vill).

det är dags att sätta ner foten för sådana här kränkande handlingar och att TV3 tar ansvar för sin produktion. NU!