om alkoholnormen och att vara hon som aldrig går ut;
 
 
 


Triggervarning: alkohol, alkoholproblem, alkoholnormer.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -För ett litet tag sedan var det en person som pratade om mig som 'hon som aldrig går ut' (på krogen/klubbar etc) på ett negativt/satiriskt sätt. De där orden har etsat sig fast i mitt huvud, jag har funderat en hel del och känner att jag behöver prata av mig lite. Många av er som läst här en längre tid har kunnat läsa om mina tidigare alkoholproblem. Om några månader sedan är det 2 år sedan ambulanspersonal satt hukade över mig på en fest då jag var nästintill medvetslös och det var då jag fattade att jag hade problem. Sedan dess är mina alkoholvanor under bra kontroll och också tack vare att jag mår ganska bra i livet just nu. Det gjorde jag inte då och det var därför jag drack så ofta och alldeles för mycket. Men oavsett om något skulle göra mig förkrossad nu så skulle jag förmodligen ha bra kontroll. Det är ingen garanti, men jag tror det.

Och det är det som faktiskt gör mig arg när jag får höra att jag är 'hon som aldrig går ut'. För jag trivs. Jag mår bra. Jag kan absolut gå på fest, klubbar eller krogen men det är ingen norm för mig längre. Jag känner inget behov, måste osv. Missförstå mig inte, människor får göra precis som de vill. Om en vill festa 7 dagar i veckan -gör det. Om en vill festa 1 dag om året -gör det. Om en inte vill festa alls -then don't. Jag kan bara se utifrån mig själv, min utveckling och mitt perspektiv. Och det kanske ligger någon sanning i det där med att jag är hon som aldrig går ut. För det gör jag inte så jätteofta. Men jag känner liksom: Why so negative? Om folk tycker jag är tråkig then you're not my pal anymore. Sorry not sorry men då är det inte jag som har problem, då är det andra som har fastnat i en alkoholnorm. Och jag om någon vet att det är jäkligt lätt hänt, men om folk vet om min historia och vet att jag trivs i livet och med mina alkoholvanor bör en välja sina ord. Jag kan liksom prata för mig själv.Damn, jag är så jävla trött på alkoholnormen.
(Dela gärna med er av tankar nedan, men kommentarer som 'struntaaaa i foooolk' undanbedes. It's not that easy ok)

 About alcohol norms and to be called 'she who never goes out'. Try the Google translator in the sidemenu!

 
 
 
favorite clothings;
Glad fredag! Alltså jag kan inte komma ihåg senast jag visade något från min garderob? Förutom denna klänning ni redan har sett är detta mina favoritplagg just nu. Något gammalt men mest nytt.


Denna transparenta långa tröja(?) köpte jag på second hand i Stockholm i somras. Jag älskar den och använder den fortfarande ganska ofta. Funkar utmärkt under en varmare kappa.

Mina favoritbyxor från Monki jag köpte för någon månad sedan. De är, som ni ser, lite pösigare upptill och smalnar sedan av nedtill (obs uppvikta). De ser lite kostymiga ut och funkar både till vardags och som finbyxor. Så himla sköna alltså. Klär mig förresten även helst i magtröjor i mjuk bomull och denna (och en likadan fast svart) kommer också från Monki.

Denna vita tröja köpte jag på Primark i Berlin. En väldigt mjuk sak med perfekt hals och transparenta detaljer. Har bara BH under denna.

Och så denna kofta som räddat mig totalt denna vinter. Den är mörkgrå och går ungefär till mitten av låren och om det snöar eller regnar funkar kragen som en luva över halsduken. Den är från H&M.


My favorite clothings at the moment. My transparent long shirt(?) from second hand, soft suit pants from Monki, soft croptops in cotton from Monki, white shirt with perfect collar and transparent things from Primark and my long grey cardigan from H&M which has been a life saver this winter.
Old Corner;
Nu i dagarna är det exakt 1 år sedan jag började jobba som personlig assistent och detsamma för mina kollegor iom att den vi jobbar med flyttade till Göteborg då. Och detta firade vi igår!Jag, två av mina tre kollegor och vår 'chef' gick hit. Old Corner som ligger kanske en halv minuts promenad från hållplatsen SKF i Gamlestaden. Min absoluta favorit-veganvänliga restaurang i Göteborg.

Och veganmenyn är gigantisk. Lyxångesten som uppstår när en ska välja iom att det finns både pizza, pasta, a la carte, sallader m.m.

Jag tog den alltid lika fantastiska Corner Queen-burgaren med bea, coleslaw och min nya craving sötpotatispommes. Och ja, det var minst lika gott som det ser ut.

Banana split till efterrätt som inte var så spännande men ändå god.

Bästaste restaurangen. Ni måste dit om ni inte redan varit där!


1 year anniversary (kind of) with my other job so yesterday me, some colleagues and our 'boss' went to my favorite vegan friendly restaurant Old Corner here in Gothenburg. Om nom.