Saga Becker <3det här med att första transpersonen någonsin dels blev nominerad i Årets Guldbaggegalan OCH vann. jag grinar typ fortfarande, för det är så. jäkla. stort. som hon själv säger i talet här ovan; ikväll skriver vi historia. och om ni inte har sett 'Nånting måste gå sönder' än så MÅSTE ni det. lova mig.


 
kroppar, veganrecept, destruktiva relationer, Den Duktiga Flickan och vita antirasister;
(punkterna är länkar)


 Lady Dahmer skriver om problematiken att olika kroppar bedöms olika. till exempel beroende på hur de ser ut, vilka kroppsdelar det handlar om och vem som bedöms.
 life-changing marzipan & butterscotch ice cream sundae. just. say no more.
 Hej Blekk om att vara Den Duktiga Flickan i feminismen. sjukt bra skrivet!
 Fanny svarar en kommentar om att det kanske inte är så. jävla. enkelt att lämna en destruktiv relation. känner igen mig i exakt allt, för jag vet inte hur många gånger jag själv svarat på en sådan fråga. ugh. bästa inlägget denna vecka!
 om att artisten Joy INTE är Sveriges svar på Nicki Minaj. BAM!!!
varför Skottlands äldsta kvinna tycker att en ska undvika män för att leva längre. ÄLSKAR. HENNE.
 svingrymma Daisy skriver om 6 irriterande saker som bara vita antirasister gör.
 recept på egen vegansk chai latte. mmmmm.
föreställningen 'Tänker på dig'. 'Humoristisk, analytisk och feministisk föreställning om kärlek, baserad på Liv Strömquists serier. Vi möter Whitney Houston, Agneta Hysén, Britney Spears och en massa andra som drabbats av ojämlika relationer. Och vi får fundera på varför kvinnliga fångar inte får kärleksbrev och varför alla blev arga på Yoko Ono när John Lennon valde att vara med henne.'


 och så OMG. några tonårstjejer gillrade en fälla för att sätta dit misstänkt sexbrottsling.
min känsla för detta?
 
 
 
 
presentation;

slår kanske rekord i antal besökare på denna blogg idag tack vare Sandra haha. just därför tänker jag att det kanske vore trevligt med en liten presentation av mig, som jag sedan tänker att jag ska länka till från högermenyn. har haft en där förut men vill bara göra om, göra nytt. okey here we go:jag heter alltså Madeleine, fyller 27 år i år och bor i Göteborg sedan augusti 2009. innan bodde jag strax utanför Karlskrona i Blekinge (Sveriges högra hörn). jag arbetar som personlig assistent vilket är typ det bästa ever, men är också frilansfotograf och har sedan höstas en egen enskild firma med detta. började satsa på fotandet *på riktigt* 2014 iom att jag sålde min cello och köpte helt ny kamerautrustning. ni kan läsa mer om min fotografiska resa här. hursomhelst fotar jag oftast och helst konserter och porträtt, vilket ni kan kika på antingen under kategorin 'Photography', min Facebook-fanpage eller på min onlineportfolio. jag skulle nog säga att jag med mina fotografier, oavsett konsert eller porträtt, försöker förmedla känslor, personliga stilar och trycker till med så mycket kontrast det bara går hehe. just nu har det stått lite stilla sedan början av december, men jag planerar flera projekt just nu och börjar fota konserter igen i mars!att fotografera är det absolut bästa jag vet, men finns såklart även andra saker som är viktiga i mitt liv. till exempel har jag varit vegan sedan sommaren 2010. här kan ni hitta mitt stora veganism-inspoinlägg ifall ni är nyfikna på vad det handlar om och hur en kan gå tillväga för en mer skonsam värld för både miljön, era kroppar men framförallt djuren. sedan är jag feminist, såklart, vilket är ganska tydligt i min blogg då jag emellanåt skriver feminismrelaterade texter, länkar till andras texter eller tipsar om t.ex. feministiska filmer. det är en röd tråd i min blogg liksom. just nu sitter jag med i Unga Feminister Göteborgs styrelse där vi planerar för fullt för 2015. förutom feminism brinner jag även för HBTQ-frågor och rättigheter för människor med funktionsvariationer. sedan kom jag ut som queer förra året, vilket ni kan läsa om här och här.

jaha och annan populärkultur än film då, som musik? jag hittar ny grym musik nästan hela tiden, men för att ge någon slags bild av vad jag lyssnar på något så kan jag namedroppa lite vad jag gillar mest just nu: Grimes, The XX, Silvana Imam, Crystal Castles, Bon Iver, Beatrice Eli, Linda Pira och andra grymma hiphopbruds, Mø, Beach House, Håkan Hellström, Die Antwoord. ni hittar min Spotify-profil här.SÅ. det var en del om mig. är det något ni undrar över, oavsett vad, så är det bara att kommentera under mina inlägg. jag svarar efter inte alltför lång tid, lovar!

 
thanks to Sandra, I probably beat my record of numbers of visitors here today haha. and because of that; here's a presentation of me! try the Google translator in the sidemenu!