Maia Hirasawa @ Stora Teatern;
Canon EOS 6D + 70-200/2.8.


I förgår fotade jag fina Maia Hirasawa åt Rockfoto på Stora Teatern. Älskar verkligen hennes röst och magiska utstrålning -måste verkligen lyssna in mig mer. Och förbandet, Anders Enda Barnet, var helt fantastisk. Hade aldrig hört talas om honom innan och under denna låt höll jag på att börja gråta över kameran i knät där jag satt och lyssnade. Så trasigt jävla vackert.Se fler bilder på Maia här!

From amazing concert with Swedish Maia Hirasawa for Rockfoto two days ago. More photos here!
Karlskrona, day 1&2;
Den 25:e Oktober åkte jag alltså ner till Karlskrona en vecka och efter ett gäng timmars resande, inklusive en timmas stopp i Lund (den resvägen var den enda som passade efter jobbet) så var jag framme.


Gjorde inte så mycket dagen och kvällen jag kommit fram förutom att äta mammas fantastiska tacopaj hon alltid gör när jag kom hem samt tittade på TV. Så nu hoppar vi till dagen efter istället! Vaknade upp till sol och frost.

Efter frukosten klädde jag på mig och gick de cirka 6 minutrarna till ålderdomshemmet dit farmor flyttat några veckor tidigare. Var mest därför jag åkte ner faktiskt, för ville hälsa på henne så snabbt som möjligt <3

Och jisses vad fint hon redan hade fått det i sin lägenhet! En supermysig liten etta (utan spis men med kylskåp och sådant bra) som hade bättre planlösning än flera av mina tidigare ettor här i Göteborg. Och hennes gamla möbler och saker passar så fint där!


Vi satt i hennes soffa och pratade länge länge, åt middag tillsammans med hennes avdelningskompanjoner, hon visade mig runt och så gick vi på folkparksfest i matsalen haha. Älskar ålderdomshemmets aktiviteter! Ingen av oss är ett big fan av dansband precis men det var mysigt att sitta bredvid varandra, hålla handen, få anekdoter om andra på hemmet viskat till sig i örat, skratta medans andra tog mod till sig att dansa, dricka kaffe med rullator som bord och bara vara. Tog inga bilder under festen, kändes liksom inte läge att dra upp den stora ur väskan. Men vi hade det så. jäkla. fint denna dag. Så mycket närhet, så mycket kramar, så mycket glittrande blickar mot varandra och så mycket trygghet. Att se och höra hur bra hon trivs gör mig varm i hela kroppen. Älskar farmor så förbenat mycket. Och det var dessutom inte sista gången vi umgicks under denna vistelse!

Day 1&2 in Karlskrona. On the second day I spent the whole day with my grandmother at the old folks home she moved into just a couple of weeks before I came. We just talked a lot in her sofa, ate dinner together, she showed me around and then we went to a little party in the dining room with live music and coffee. So many hugs, so many glittering gazes at each other and so much safety. To see and hear how much she enjoy living there makes me warm in the whole body. I love my grandmother so damn much.
Barcelona, day 5;
Femte dagen i Barcelona hade Caroline råkat bränna sig </3 Still cute though! Och vilken fantastisk dag vi hade ändå:

Vi tog bussen till andra sidan stan för att gå till mosaikparken Parc Güell! Som vi längtat efter detta sedan vi var i Barca sist! Men när vi kom till området upptäckte vi att det var omgivet av en annan supersuperfin park som var helt gratis att promenera i. Dock inte särskilt tillgängligt pga massa trappor som ni ser nedan. Men fortfarande fantastiskt och med grym utsikt! Berget där borta var dit vi åkte linbana till sist och som jag denna gång fick för mig att promenera uppför eh. Men det är en annan dag!


Titta, där nere bland de rutiga taken är mosaikparken!

Och här är stora ingången (enda ingången?) till parken. Vi var sugna men pga 1) Vi såg på karta att det var MASSA trappor där och 2) Parken runt om var tillräckligt fin, så struntade vi faktiskt att gå in. Vi var så himla nöjda ändå! Tips till andra som funderar på Güell, en måste verkligen inte gå in. Ni kommer få en hint ändå!

Efter bussresan tillbaka till city så gick vi till helveganska Veggie Garden där vi var sist. Såhär pepp var vi på indiskt!

Så himla god mat, precis som vanligt. Äppelpajen var grym också!

Sedan gick vi runt lite i Raval och tog en öl på en sunkbar/pizzeria medan vi väntade på att Nevermind nr 2 på skulle öppna. Och tillslut så!

Så sjukt coolt ställe alltså! Och bakom gallret till vänster så finns det dessutom en rund brant skateramp!!!! När vi kom dit var det två rollerderby-personer som tränade. Vi bah wtf detta är det bästa ever?!Fantastiskt turistande, fantastisk mat, fantastisk pub. Perfekt dag alltså!
→ Barcelona, dag 4.
→ Barcelona, dag 3.
→ Barcelona, dag 2.

→ Barcelona, dag 1.On the fifth day in Barcelona we went to Parc Güell but didn't actually go in, but just walked in the fantastic free park around it. So beautiful! Then we went to Veggie Garden, just as the last time in Barca, and then went to the super cool bar Nevermind nr 2 for some beers. Fantastic day!