Barcelona, dag 6;
Och så har det varit dagen innan nyårsafton och jag har nog med energi äntligen för att posta inlägg från way back. Har en grej för mig att jag varje år MÅSTE få alla inlägg med foton från året publicerade innan det blir nytt år. För jag har verkligen en hangup på nystartsgrejer osv? Och så blir jag fruktansvärt stressad för det har alltid funnits en (rimlig) anledning till att det inte gått. Är det bara jag som känner såhär eller har alla andra bloggare en flawless framförhållning och energi haha? Oh well. Det är i alla fall dags att visa sjätte och sista fotograferade dagen i Barcelona i September(!!).


Vi började dagen på ett litet och random ställe i våra hoods. Tror det var natt till denna dag som jag legat i extrema magkramper och vridit och vänt mig så mycket att Caroline vaknat. Därav sista fotograferade dagen, även om det är från lördagen och vi åkte hem på måndagen.

Kaffe och rödbetsburgare till frukost, why not?

Sedan skildes vi åt för Caroline ville åka till Primark och jag kände mer för långpromenad!


Och jag råkade hamna på en mysig (och snygg?) marknad på en innegård. Väldigt mycket DIY med olika former av konst, men mest serieböcker. Riktigt fett!

Efter lite långsamt strosande där fortsatte jag att promenera.

Och fick för mig att jag skulle gå upp för berget Montjuïc som vi åkte linbana upp till i Juli haha. Vem är jag ens liksom? Fast var tack och lov kringelikrok-väg så inte särskilt jobbigt faktiskt.

Kan verkligen rekommendera detta alltså. Så jäkla mysigt och galet fint som ni ser!

När Caroline var färdigshoppad möttes vi upp på stranden, men inte för jättelänge för solen gick sedan i moln om jag minns rätt. Men det var mysigt och jag läste lite ur Carolines assistents grymma queera bok. Måste försöka hitta denna någonstans!

Sedan köpte jag en drömmig macka på veganska GoPal när vi var påväg hem och så chillade vi på rummet tror jag.När jag tänker efter så måste jag ha fotat lite mer dagen efter även om jag fortfarande mådde sådär, men hittar inga bilder? Inte många rätt denna årstid alltså. Men sådan jäkla bra andra resa vi ordnade upp alltså! Saknar Barcelona så himla mycket nu när det är blåsigt och jävligt i Sverige och Göteborg. Måste definitivt bli en Barcelona-resa till nästa år!Barcelona, dag 5.
Barcelona, dag 4.
Barcelona, dag 3.
→ Barcelona, dag 2.

→ Barcelona, dag 1.The last photos from Barcelona in September. Even though I had stomach ache the last days I'm sure I took some more photos, but can't find them?! Anyway. Such an awesome trip just as in July! I miss Barcelona so much now when it's windy and horrible weather in Sweden and Gothemburg. Have to be a new trip there next year!

→ Barcelona, day 5.
→ Barcelona, day 4.
→ Barcelona, day 3.
→ Barcelona, day 2.

→ Barcelona, day 1.
Bday outfit;


Blouse, Weekday // Trousers, Gina Tricot // Shoes, Din Sko // Earrings, H&M (I think)
 

En väldigt försenad födelsedagsklädsel kommer lastat! Var alltså såhär jag såg ut den 14 December när jag fyllde 28 och spenderade dagen med brunch hos mig, häng i soffan med två favs, såg Göteborgs Indiekör och gick på pubrunda. Men inlägg om det kommer senare! Blusen är ny och en av mina favoritplagg just nu. Den är så himla skön och fin och nu syns inte det men den är lite delad i ryggen nertill. Schysst detalj bara. Har faktiskt släppt det där helt att en inte alltid bör klä sig 'loose' både upp- och nedtill för att former ej syns då. Klär mig helst i vad jag vill och bekvämt så ofta som möjligt, tack så mycket.
 
 
Ha en fin fredag nu hörrni! Det ska jag ha, då jag ska möta upp en kompis från Umeå jag inte träffat sedan somras som kommer till stan. Det blir gosigt.

My birthday outfit from December 14 with my new blouse. It's so nice and comfy and one of my favorites right now!
 
The '16 list;
Snart är detta året slut och det är dags att blicka tillbaka lite. Jag slog ihop Flora och Lovisas listor för de innehöll båda lite intressanta frågor!


Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?
Oj inte mycket tror jag. Badat i salt hav, åkt kabinlinbana, plåtat porträtt av band som ej varit under konsert, varit på *riktig* massage.

Höll du några av dina nyårslöften?
Har inte nyårslöften utan mål, men tror att jag av okänd anledning inte skrev några?

Vilka länder besökte du?
Bara Spanien och Barcelona i år. Fast ändå två ggr!

Är det något du saknade år 2016 som du vill ha år 2017?
Kanske mer spontant häng med vänner. Mer hångel

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
26 juni när några närståendes liv vändes upp och ner.

En gång du grät:
Gråtit så jäkla mycket år. Förutom om det ovan så en morgon när jag skulle byta spårvagn i Brunnsparken påväg hem från jobbet och mamma ringde och talade om att farmor hamnat på sjukhus. Dock inget superallvarligt, men hon är ju gammal liksom. Stod där med morgonfrisyr bland folk som skulle till jobbet, mamma i ena örat som försökte lugna mig och tårar som ändå rann längs kinderna.

Vad var din största karriärsmässiga framgång?
Modefotoworkshop med Emma Svensson i Stockholm februari. Var så sjukt kul och nyttigt! Och att jag via Rockfoto plåtat åt några nyhetstidningar ett par gånger. Ändå najs att ens bilder får synas lite mer!

Och din största framgång privat?
Att jag gav upp där i April och lät utmattningssyndromet få leva ut fritt, så jag kunde sjukskriva mig två veckor och sedan dess levt mindre stressigt. Fy för duktig flicka-grejen alltså. Och kanske ännu mer räckt handen till vänner när jag varit i behov av stöd.

Bästa läsupplevelse?
Lyssnar på Rövardotter av Jackie Ferm just nu och är nog den bästa boken i mitt hittills korta ljudboksliv.

Vad har du tittat på?
Jisses, får göra en topp 5 precis som Lovisa.
5. Bron
4. Midnattssol
3. Orange is The New Black
2. Gilmore Girls
1. SKAM

Bästa film?
Equals.

Största musikaliska upptäckten?
Också så svårt att svara på alltså. Men skulle säga Susanne Sundfor, Drake, The Weeknd, Rihanna mer 'på riktigt', Amanda Bergman, Disclosure och Angel Olsen.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2015?
Rihanna - Love on the brain
Susanne Sundfor - Kamikaze
Bon Iver - 0000 Million
Veronica Maggio - Svart sommar
Disclosure - You & Me (Flume remix)
Cherrie - Lämna Han

Vilken kändis var du mest sugen på?
Kristen Stewart efter ha sett Equals (2015). Annars Noora och tyvärr William i SKAM, även om han var en läskig och vidrig drittsekk mellan hånglen.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare än på väldigt länge. Så mycket sorg, rädsla och elände i år alltså.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Inte skadat mig och inte heller varit mer sjuk än vanligt. Ni vet feber 1-2ggr typ och lite förkyld, förutom när jag var sjukskriven två veckor i april för utmattning då.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Mja, några bekanta snarare.

Dog någon som stod dig nära?
Ja det skulle en väl kunna säga.

Den maträtt du åt oftast 2016?
Garanterat burgare och diverse rätter med oumph.

Bästa köpet?
Mina hudvårdsprodukter från Paula's Choice!!!!

Vad spenderade du mest pengar på?
Hudvård, smink, resor & mat.

De bästa nya människorna du träffade?
Top of the tops är Ellie. Världens bästa britt som även är inneboende hos mig <3

Årets roligaste fester?
Hjälp. Måste nog vara min och Carolines Eva & Adam-fest alltså. Men har inte varit på så mycket *fester*. Jag och ovan nämnda hade dock väldigt kul hos henne själva framför Eurovision-finalen när vi drack bubbel, lyssnade på gamla schlagerlåtar och bokstavligen 'sjöng' sönder hennes taklampa under högsta tonen i Malena Ernmans 'La Voix'. Överdriver inte.

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Hatar inte personer. Förutom Donald Trump då, men det gjorde jag ju innan.

Vad önskar du att du gjort mer?
Hittat på äventyr med mig och bara mig samt tagit tag i det där med psykolog. Fast är på gång, måste bara överge min älskade vårdcentral för en annan för att få rätt hjälp
Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
Kommer snart i ett blogginlägg nära dig :)))

Högsta önskan just nu?
Att nästa år inte blir lika skit. Kan omöjligt bli värre i alla fall. Men åtminstone att jag har en professionell att prata med om så skulle bli fallet.


Vad fick dig att må bra?
Vänner, familj och katten. Alltid.

Vem saknade du?
Diverse vänner när jag haft för låg energi för att umgås.

Vad är du mest stolt över?
Att jag accepterat att fotandet inte är det viktigaste när ens nära & kära behöver en mer. A list about my 2016. Try the Google translator!