Goodbye acne;
Jag har i några veckor varit väldigt sugen på att ta tag i min hudvård, liksom på riktigt. Jag är född med acnehy, ni vet inte bara massa små svarta pormaskar utan the real deal. Jag hade mer problem för typ tio år sedan men det har fortfarande hållt i sig vilket jag i vuxen ålder gett upp med. Visst har jag haft lite produkter från typ Lush, men jag har accepterat min hudtyp och att det är något som jag bara får leva med. Tills jag började prenumerera på en av mina favoritpodcasts 'Under huden med Kakan Hermansson'. Så tack vare den och lite rådfrågning i en bra Facebook-grupp så beställde jag förra veckan hem lite produkter från Paula's Choice från Skincity och jag hämtade ut dem i tisdags! Jag tänkte vi skulle kika lite närmare på dem:

Till vänster har vi en ansikstsmask som även funkar som fuktcréme. Tuben till höger är en dagkräm med spf 30+ samt är anpassad för acne. Det här med spf i dagkräm är helt nytt för mig men jag vågar typ inte annat pga Kakans pod haha?

Och så denna spännande lilla sak (köpte en liten till att börja med) jag mest var pepp på, nämligen flytande BHA-syra en baddar på efter ha rengjort ansiktet! Detta ska tydligen göra mirakel speciellt för oss med acne och jag har skyhöga förväntningar efter ha sett jämförelsebilder av folk som testat den. Har också hört att det ska finnas en liknande med 10% BHA men börjar med denna. Har ju ingen aning om hur min hud kommer reagera på syra liksom.Jag kan inte beskriva i ord hur spännande detta känns, att börja använda ordentliga (och starka) produkter helt anpassade efter min hy. Så fort jag hade hämtat paketet tog jag lite före-bilder på mitt ansikte och jag kommer fortsätta ta bilder varje vecka ett tag framåt, förhoppningsvist med bra resultat! Vill ni se så småningom? Kan säga att efter 5 dagar har det faktiskt blivit lite lite bättre.


Nu du kära acne, sorry not sorry men jag kommer arbeta bort dig med all min kraft. Nu blir jag bästa vän med min hud!
(Ps. Produkterna ovan är veganska och Paula's Choice är cruelty-free, de är certifierade av Peta)


Here's my new products from Paula's Choice and I'm SO SO excited too see if it will help my acne skin. Try the Google translator to read more!
Barcelona, day 1;
Nu är det äntligen dags att visa er de första bilderna från Barcelona -september edition! Förra veckan och denna har jag varit så himla trött och uppslukad av divers tankar och känslor, så det har helt enkelt fått vänta. Men nu kör vi!


Vi kom fram till ett väldigt soligt, och blåsigt, Barcelona och efter en stunds väntan på en resväska på vift så började vi gå till vårt hostel.

Kanske tjugo minuter senare, allra mest pga mycket packning, så var vi framme på Hostel New York. Vi krånglade ett bra tag med personalen pga 1) Vi inte fick det slags rum vi bokat, 2) Försökte lösa så det blev mer tillgängligt, 3) Diskutera och spåna med personal då vi inte hittade någon toalett som var rullstolsanpassad. Verkligen stort minus att det skulle vara ett tillgängligt hostel men fanns bara små toaletter på varje våning? Usch, irritationen alltså. Men i slutändan kom vi fram till att det var värt allt krångel pga läget. Vi bodde ju ca 1 minut från La Rambla liksom och med ställen vi sedan innan skrivit upp bara runt hörnet

... och ca 8 min till stranden som vi gick mot så fort vi fixat i rummet.

Och som vi hade saknat detta. Mysiga gränderna, palmerna, bergen, stranden och havet.

Självklart firade vi att vi var på plats igen (efter två månader för de som inte hänger med) med vår favoritdrink sedan sist -coconut chili mojito.

Älskling <3


Efter en stund fick vi lämna stranden för jag hade bokat bord i förväg på en restaurang. Som visade sig ha flyttat alternativt Google förvirrar en big time. Jäkla skit alltså.

Men vi insåg att vi var väldigt nära detta ställe på Carrer de la Bòria som vi aldrig besökte sist.

Alltså vi älskade stället SÅ mycket! Litet, mysigt, en kyl full av spännande ölsorter och katter längs väggarna!

Och maten omg. Att vi inte var här sist var för att vi inte tyckte maten såg något vidare ut på bilder, men det fick vi äta upp (*rolig*). Jag åt en seitanburgare om jag minns rätt med perfekt frasigt bröd, god veganmayo och klyftpotatis. Så himla god och jag älskar verkligen, även om det blir knepigt, när de tar i med ordentliga burgare och massa saker så burgaren blir gigantisk.

Så där satt vi och njöt av grym veganmat, god öl, pratade planer för veckan, grät åt en hund vid bordet brevid, snappade sönder stället och skrattade högt. Att få åka med denna bäst-person igen alltså <3
 

När vi var mätta och belåtna och resetröttheten började slå till så gick vi de ca tio minutrarna tillbaka hemåt. Ja, tänk att kunna GÅ till massa ställen denna gång istället för att krångla med bussar! Väldigt väldigt fin första kväll i vår favoritstad hursomhelst.
Ps. Glöm inte att ställa frågor massa frågor till mig här, ni kan göra det till och med idag!

Finally, here's the first photos from Barcelona -september edition! We mostly went to beach for a drink after we've checked in and then accidently went to amazing Cat Bar at Carrer de la Bòria. Try the Google translator to read more!
I think u freaky and I like you a lot;

Igår var jag hos frisören!!! Det var typ 6 år sedan (räknar bort ett besök i somras pga var inte bra alls) då kompisar klippt mig sedan dess. Men nu kände jag dels för att unna mig och även att en professionell ska få dyka in i barret. Hon tog lite av topparna (typ ett år sedan sist..) och gjorde en snarlik lugg jag haft innan. Några vänner insisterade på Yolandi Visser-liknande och det kan jag ju inte säga nej till. Supernöjd i alla fall! Beatrice på Cybtekk är grym!

 

Observera mitt nya liquid lipstick från NYX förresten! Det är 'Honeymoon' från lingerie-serien, i en kall ganska ljus brun ton. Älskar det, velat ha den så länge!

 
 
 

I cut my hair at Cybtekk Hair Studio yesterday and I looove it! Now I have a similar bangs as I've had before but with a hint of Yolandi Visser. And also got my ends cut. So happy! And as you can see I have a new liquid lipstick! It's from NYX and their lingerie series in 'Honeymoon'! I love it, have wanted it for so long!