vacation;
 
hej å hå, vad hastigt det blev! men som ni kanske förstår är jag nu utanför Karlskrona hos mina föräldrar med mina syskon och Evelina. den sistnämnda och storebror spelar beachracket barfota i gräset och de andra hänger i nya hörnsoffan på altanen. farmor har precis blivit hemskjutsad och vi har ätit en massa mat och obligatoriska efterrätter med jordgubbar. vi gör lite vad vi känner för, vilket jag älskar.

på onsdag åker jag och Evelina till hennes föräldrar i Sörmland, så vi hörs inte på ett tag nu hörrni. glad midsommar på er och hoppas ni har det fint. puss!
I'm sorry, but I'm at my parents now with my siblings and girlfriend and celebrating Midsummer's Eve. it's lovely. and Wednesday me and my girlfriend gonna visit her parents, so you wont hear from me for a while. but hope you're fine!
everyday sexism @ Twitter;jag har börjat hänga mycket mer på Twitter nuförtiden (sisterrrdisco), nästan hela tiden för att vara mer specifik. det viktigaste som cirkulerar där just nu är @Vardagssexismen och @EverydaySexism. som ni kanske förstår på namnet handlar det om sexism och folk taggar med något av dessa och berättar om sina erfarenheter med sexism i vardagen. och det är så sjukt hjärtskärande allt som berättas. det svenska har nära 2000 följare och det andra över 60 0000, vilket är fantastiskt för det är livsviktigt att dessa konton sprids. att människors historier sprids för att andra ska fatta hur sjuk världen egentligen är på vissa sätt. cred till de som tagit iniativen, men ännu mer cred för de som vågar berätta och dela med sig. för det är viktigt att veta att en inte är ensam!
I think that all people should follow @EverydaySexism (there's a Swedish version too) at Twitter, which is the most important at Twitter right now. as you can guess people are telling others about their experiences of sexism. and it's heartbreaking. but as I said it's so important that people continue sharing their stories, because no one's alone! I'm sisterrrdisco at Twitter btw.
machoattityder rakt ner i diket;


HanaPee skrev om detta i förmiddags och jag bara måste göra detsamma, för jag är så sjukt arg över detta att det knappt går att uttrycka konstruktivt. hur kan en bli provocerad av ett kvinna kör om? eller hur överhuvudtaget kan en bli provocerad över kvinnor i trafiken (vilket inte är hemligt)? det finns välkänd statistik som säger att majoriteten av fortkörare är män och att det är flest män som dör i trafiken. var finns då logiken till detta kvinnohat? själv kör jag alltid lagligt för jag ser ingen anledning att inte göra det. jag ser inget värde i att sätta sig själv och andra trafikanter i fara och inte heller att leka med lagen. det är inte coolt någonstans. jag har ofta fått höra skämt och glåpord om "kärringkörare" i trafiken när jag kört eller har åkt med andra. och jag är bara så jäkla trött på denna machoattityd, jag vill bara kräkas. även om en bra förare inte utses av vem som sitter bakom ratten, är trafiken bevisligen en av många platser där kvinnohatet existerar. det går inte att komma ifrån, för ett exempel är detta ovan.

nästa gång jag hör någon klaga över kvinnor i trafiken, så kommer jag inte vända andra kinden till. för detta är kvinnohat i vardagen och vi måste alla hjälpa till att bekämpa den. okej, är ni med mig?
 a Swedish article about some guys who were provoked by a woman who drove past them in traffic. this makes me so angry I can hardly express myself constructively. try the Google translator in the sidemenu!