STHLM;


ÄNTLIGEN!!! nu drar jag upp till Stockholm! om två dagar är det Popaganda och vet ni vad? jag ska fota flera och stora akter åt Festivalrykten.se hoho. så de här 6 dagarna kommer innehålla typ ALLT jag älskar; modellplåtningar, kompisar, konserter och konsertplåtningar, krog och veganmat och massa mer fint. är så orimligt pepp alltså. lova att hälsa om vi ses och glöm inte feministkrogen Friheten's sommaravslutning på Bonden Bar ikväll!

kommer lägga upp ett och annat här. annars kan ni följa mina äventyr på instagram (sisterdisco) om ni inte kan vänta.
PUSS HEJ, STOCKHOLMSGALEJ!


RECENSION: menskopp;förra veckan bokstavligen SPRANG jag till toaletten (ok inte för att jag bor så stort) när jag misstänkte att mensen hade kommit och jag därmed skulle få använda min menskopp för första gången. och japp -denna månadens menstruation är nu över och självklart är det dags för en recension!

ni kan läsa mer om menskopp här men för att förklara kort vad det är så är det en liten kopp med spets av silikon som en viker ihop och för in i vaginan. den viks ut och samlar upp mensblod som en sedan sköljer ur var fjärde timme eller varje gång en går på toaletten.

men jag ska göra det enkelt för er, så vi gör såhär:


PLUS:
-ekonomisk. min kostade ca 290 kr och om vi säger att en använder 3st 16-pack tampongpaket från OB för 31,5 kr varje menstruation så sparar en ca 835 kr/år. 7 bio- eller restaurangbesök liksom.
-miljövänlig. det är ju ett engångsskydd för 5-10 år.
-bra för kroppen. silikonet torkar inte ut slemhinnorna.
-enkelt. att ha ETT och samma skydd HELA tiden gör tillvaron så himla mycket mindre stressig. sedan känns den knappt märkligt nog.
-lär känna kroppen. har varit intressant att dels se olika slags förändringar med blodet och få insikt om hur bäckenbottenmuskulaturen fungerar.


MINUS:
tanken på hur många tusen kronor jag lagt ut på andra mensskydd :) på riktigt ja. jag FÖRSTÅR inte varför inte ALLA som kan använder menskopp!


BETYG: ♀♀♀♀♀
den får utan tvekan fem av fem venussymboler.
my review of my menstrual cup. try the Google translator in the sidemenu!
om antirasism, blodbad, rädsla och odödlig kamp;