"välskötta minkar i god kondition"?
idag har Djurrättsalliansen kommit med nytt avslöjande på TV4-Nyheterna om minkfarmarna i Sverige. alla minns vi väl deras förra avslöjande sommaren 2010 och Jordbruksverket samt jordbruksministern slätade över problemen. trots att de har installerat nya burar som ska "vara bättre" så är det fortfarande rent ut sagt åt helvete. det är exakt samma djurplågeri som pågår på farmarna.

klicka här för att läsa lite om nyhetsinslaget (ignorera live-grejen på vänster sida) och nedan är deras nya avslöjande film från sommaren 2011. ja, den är skitjobbig att se och ja, man börjar gråta. men filmen är viktig för att människor ska fatta hur illa det är och att ingenting har förändrats eller stoppats än.
det finns inte mycket som gör mig mer arg och ledsen än djurplågeri. jag finner inte tillräckligt med ord. men vi, tillsammans, måste sätta press på diverse myndigheter, politiker och butiker för att det ska bli ett stopp på det här. vi tillsammans! ni kan också stödja Djurrättsalliansens (livs)viktiga arbete på www.sveketmotminkarna.se samt sätta in en liten (eller stor) summa pengar till deras plusgiro 42 54 11-6. ----> gör det för djuren!
#1 - sabina

Jag förstår ärligt talat inte hur man kan sova om nätterna, när man sysslar med sådant där. Vidrigt minst sagt.Vill bara ta hand om alla minkarna och släppa ut dem i det fria.

#2 - hedvig

Håller med dig. Det är så jävla vidrigt. Hela djur-är-produkter-industrin-skiten. (för vi är inte däggdjur bland andra djur, liksom? Dom har päls - därför är det befogat att plåga dom?!?!?!)EN sak om vi använde andra djur för att vi verkligen var i nöd, men Sverige är ett av de främsta välfärdsländerna och vi som liksom inte lever på minimum/fattigdom osv, BEHÖVER fan inte göra såhär! Så värdelöst! Och OK om folk vill äta kött och hålla på, men 1: vem fan BEHÖVER en minkpäls?? Vem kan säga att det är värt att kasta bort så många liv i lidande? och 2: Varför måste djurhantering innebära så jävla mycket lidande och skit för djuren??Oh my, detta är ett ämne som verkligen eldar upp mig också. Skulle kunna skriva femton uppsatser känner jag.Fint att du tar upp detta. Tycker din blogg är urfin och du verkar så trevlig och vettig genom den.

#3 - Candy

Fan så vidrigt. Kan knappt finna ord för hur äckligt jag tycker det är med människor som av kapitalistiska skäl samt en (förmodar jag) åsikt om att djuren står över människan och därför kan vi behandla dem hur vi vill. NÄR ska kontrollerna av farmarna samt kraven på dem skärpas? Och det ordentligt?