ikväll åt jag världshistoriens mest sena middag, nämligen runt 23-tiden.
kan bli så när man blandar lathet, trötthet och viktiga telefonsamtal.
i vilket fall som helst lagade jag sparrissoppa för första gången i mitt liv,
då jag blev sjukt sugen på det när en vän nämnde det igår. sparris är nog min favoritgrönsak så.
det här behöver du:
500 g sparris och några gullökar.
citronsaft (hade inga färska citroner, blir egentligen bättre smak då tycker jag), grönsaksbuljong
och 5 dl vegansk matgrädde.
och såhär gör du:
1. skär bort topparna och skala och skär resten i bitar.
2. koka upp sparrisbitarna med topparna i lättsaltat vatten i ungefär tre minuter.
3. hacka gullöken och fräs i en kastrull.
tillsätt grädden, buljong, lite citronsaft och sparrisbitarna. (topparna ska vara till garnityr)
koka i tio minuter.
4. mixa!
5. smaka av med salt och peppar och va-voom! en sjukt god sparrissoppa.
och till detta hade jag vitlöksbröd!
testa vetja, det är hur enkelt och gott som helst!
tonight I ate the world's most late dinner, actually around 23 o'clock.
it may turn out that way when you mix laziness, tiredness and important phone calls.
anyway, I cooked asparagus soup for the first time in my life,
since I became hungry for it when a friend mentioned it yesterday. and asparagus is my favorite vegetable.
try the Google translator in the sidemenu to read more!