glasnudelsallad med sesampanerad tofu;
alltså WOW, vad klubben på Röda Sten blev fet igår! men det får ni se och höra om vid ett annat tillfälle. nu till ett recept, dels för att det var typ ett halvår sedan jag visade recept här och dels för att det var ett spännande sådant. nämligen glasnudelsallad med sesampanerad tofu som jag lagade igår!


börja med att koka upp vattnet och glasnudlarna, så att det hinner svalna. jag fick dock ändå skölja med kallt vatten sedan, men ja. obs en måste trycka ut vattnet ganska hårt då.

blanda en marinad med olivolja, sesamolja, vitlöksklyftor och riven ingefära. skär tofu i bitar och låt vara i marinaden typ två timmar.
vänd sedan i sesamfrön och stek tills de blir gyllenbruna. ställ i kylen för att svalna.


när tofun har svalnat är det det bästa kvar, nämligen att blanda samman! hacka morötter och paprika i bitar och blanda ner i en bunke med nudlarna och babyspenat.


gör en liten dressing av kinesisk soja, lite röd chili, en halv pressad lime och lite sesamfrön.

servera i en djup tallrik och toppa med tofun, massa krossade jordnötter och dressingen. KLART! herregud, detta är bland det bästa jag åstadkommit i köket. så himla gött med alla smaker ihop och att göra något nytt. och bara en sådan sak som en kall middag! orkar liksom inte med varm mat i sommar.



varsågoda att testa! puss!






cellophane noodle salad with sesame breaded tofu. try the Google translator in the sidemenu for recipe!
#1 - lovisa

åh liknar lite det jag brukar göra, men brukar marinera glasnudlarna ihop med rödlök. det är HIMMELSKT: http://polichinelle.se/2014/february/kall-glasnudelsallad-med-chilimarinerade-sojafileer.html

#2 - Hanna- Ackribi

oh maj gaad