Assistans är frihet -demonstrera imorgon!

(Citat från denna intervjun, läs den!)
 

Jag tror inte att det har undgått många att det snackas och skrivs väldigt mycket om personlig assistans och LSS, lagen om stöd & service, just nu. Att personer som är berättigad personlig assistans har fått minskade assistanstimmar eller dem helt indragna.

Det började för ett litet tag sedan med att en person med rullstol dog på en offentlig toalett, dagen efter hon fått beslut om minskad assistans. Det är förjävligt ja. Och det är förjävligt att så många människors liv puttas ut på en tunn lina och inte kan ha ett skäligt liv som normfungerande för att... Försäkringskassan och regeringen är ett skämt. Fy för att makthavare ska kunna bestämma och försämra ens liv på det sätt som sker just precis nu.

Om en ska säga något positivt i allt elände så snackar alla om assistans, LSS och mänskliga rättigheter just nu. Funktionsvarierad eller ej. Media skriver om det överallt och fler börjar förstå och synliggöra thank lord.

Imorgon är det en rikstäckande manifestation i väldigt många städer som handlar om att assistans är frihet och att LSS måste räddas. Och ALLA som kan borde gå! Grejen är att detta, precis som andra grupper av människor, inte enbart är funktionsvarierades kamp. Som en kompis till mig sa häromdagen: normfungerande är kanske de som behövs allra mest, för det är de som är normen i samhället och om de följer med i denna kamp så kommer fler ögon att öppnas. Känns det oklart, så läs intervjun jag länkade till under bilden!


Så slut upp och demonstrera med typ hela Sverige imorgon! Kl 13 till ca 14 i följande städer:

Gällivare, Luleå, Umeå, Sundsvall, Östersund, Gävle, Falun, Karlstad, Örebro, Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Stockholm, Norrköping, Linköping, Jönköping, Kalmar, Trollhättan, Göteborg, Helsingborg, Malmö och Kristianstad. Manifestationens tre huvudkrav är nödstopp för indragna assistansbeslut, att det måste bli ett slut på förtalet av assistansen och att LSS behöver stärkas.
Sök på "Assistans är frihet" på Facebook för att hitta städernas event och mer info!