Recipe: vegan scrambled tofu;
Här kommer ett inlägg jag tänkt göra väldigt länge, nämligen om hur jag gör min scrambled tofu! Det är verkligen en av mina favoritgrejer i en frukost/brunch, för att det är så fasansfullt gott och väldigt enkelt. Let's go:


Du behöver:
1 paket tofu (uppenbarligen) och en naturell sådan.
Massa pizza-ost från Astrid & Aporna som du river.
Persilja.
Körsbärstomater.
Vitlök.
Rapsolja.
Salt, vit och/eller svartpeppar, gurkmeja och lite havregrädde (eller havremjölk som jag tog idag pga grädden var slut) för att fuska med konsistensen.


Såhär gör du:
1. Mosa tofun med gaffel i en skål och lägg sedan i en stekpanna med oljan, pressad vitlök och tomaterna du skurit itu.
2. Krydda järnet! Enligt mig är mängd kryddor typ det viktigaste iom att tofu smakar absolut ingenting. Så salta och peppra på som fasen! En kan inte göra detta för mycket, tro mig.
 


3. Häll ner den rivna osten och blanda runt. Håll koll på att osten inte bränner i botten bara! Eller ja, jag har ju en svingammal panna så hehe.
4. Ner med persiljan!


5. Häll ner lite gurkmeja för fin färg och så ska det tydligen vara bra för kroppen?
6. I med lite havremjölk och "samla ihop" röran i det och salta samt peppra lite till för säkerhets skull.


7. Klart! Och servera helst till scones med rödbetshummus och avokado, kakao/banan-shakes och koffeinfritt kaffe med iKaffe. Eller ja, vad ni nu vill!





How I make my scrambled tofu! Try the Google translator!