PK-mannen, systerskap, pansexualitet, nykterhet & exkluderande;
Hallå! Sol i sinne, brun inne /Rudolf. Nej men hallå vilket vårväder det är nu! Hoppas verkligen att det är det när jag är i Karlskrona fr.o.m. imorgon för promenader längs hästhagar och stora åkrar alltså. Oj, vad cringe det blev nu haha. Nåväl, tänkte jag skulle dela med mig av lite grymma och viktiga saker jag snappat upp den senaste tiden:


PK-mannen. Har ni sett eller hört talas om denna reportageserie som UR gjort? Det går ut på att Musse Hasselvall träffar diverse olika personer och pratar om sådant han och andra kan ha fördomar kring. Som t.ex. heteronorm, machokultur, kroppsfixering och fatshaming, funktionsvarationer m.m. Och som ni kanske kan lista ut av bilden har min kompis varit med (avsnitt 4) och var fullkomligt queen. Men det är något med serien som skaver (på ett negativt sätt) känner jag, kan dock inte komma på vad riktigt? Nåväl, det är väldigt intressant och viktigt i alla fall.

♦ Denna text av Djurens Rätt om att Kiev dödar hemlösa hundar inför Eurovision. ALLTSÅ. Vet inte ens vad jag ska säga?

♦ Hannah Ellen om pansexualitet, dejting och attraktion. Tyckte detta var så bra, intressant och välformulerat bara!

Kalla Fakta om socialtjänstens bristande stöd till kvinnor som blivit misshandlade av sina män. Fy. fasen. vilket tungt avsnitt detta var alltså. Det är så jäkla vidrigt och en blir så himla frustrerad och arg! En av kvinnorna har ett litet barn och de flyttar hela tiden allt eftersom hyreskontrakt går ut och socialtjänsten kan inte erbjuda lägenhet och föreslår att flytta tillbaka till hemorten dit hennes ex-partner snart kommer vara efter ha blivit utsläppt från fängelset. Äe, fy.


♦ När Adele vinner pris för Årets album på Grammygalan och inte vill ta emot det pga Beyoncé. Alltså grät så mycket när jag läste och såg det. Systerskapet alltså, bästa i livet.

♦ Josefin Dahlberg om att ha varit nykter i 7 år och varför. Det här inlägget brände i hela mig pga känner igen mig så otroligt mycket. Men gav mig även nya tankar och perspektiv känner jag. Ett så jäkla viktigt inlägg som ALLA bör läsa (om en inte är lättriggad)!

♦ Kakan om att Monki gjort en kampanj för alla.. utom tjocka. Just my thougt när kampanjbilderna dök upp i typ alla mina flöden och hyllades friskt av smala. Alltså blir så jäkla trött, det ÄR inte så himla svårt att inkludera tjocka! Och hade även blivit glad om personer med diverse olika funktionsvariationer fick plats någon himla gång.

♦ Fotografen Emma Grann om att använda Pinterest på fotograferingar. Är SÅ glad att hon skrev om detta så att fler kan anamma detta grymma lifehack! Jag har nog använt mig av Pinterest för plåtningar i kanske två år nu men däremot har jag aldrig använt det för att få inspiration till redigering efter plåtningens slut. Kommer absolut kika på det!Och så vill jag avsluta med när artisten Milck och ett bra gäng andra sjöng hennes låt 'I Can't Keep Quiet' under Women's March i Washington. Alltså denna låt och text är så jäkla grym! Något annat fint är att Slynkören, från Göteborg, gjorde en cover på den för några veckor sedan. Lyssna/se här!