Barcelona, day 2;
Hej! Är dels sjuk just nu och har problem med mitt abonnemang så lånar wi-fi här och var. Sjukt hur snabbt en märker hur pass beroende en är av mobilen och internet alltså. Är ett stressmoment med vissa saker men är ändå ganska skönt att vara periodvis okontaktbar och bara kunna lyssna på podcasts (som jag fått ladda ner med wi-fi). Oh well, hoppas det löser sig snart! Men mest pga jag är sjuk så orkar jag inte fixa andra slags inlägg så det blir mer Barcelona-bilder idag!


När vi hade varit på stranden började vi promenera längs Passeig de Colom.


Och gick in på La Rambla i de gotiska kvarteren. Är många som tipsat om La Rambla men vi fattade inte riktigt storheten? Marknadsstånd visst, men inte jättespännande saker och bara väldigt mycket folk.


Vi var på jakt efter mat och råkade gå igenom fina katedralen Basílica de Santa Maria del Pi.

Sedan gick det utför. I takt med att vi blev trötta efter första stranddagen så hittade vi inget matställe, letade och frågade i en halv evigheter efter bästa buss hem, kom inte med en buss pga full så vi dödade nära en halvtimma på VeritasVia Laietana. Faktiskt ett ställe jag sett genom Happy Cow som är en ekologisk mataffärskedja som hade en del veganskt. Köpte frukost med hem.


Busschauffören gav olika bud för närmaste hållplats hem så vi fick gå en bit, men då fick vi se en annan sida (bokstavligen) av supervackra La Sagrada Familia som vi bodde i närheten av.


Sedan efter kasst bemötande på en kinarestaurang vi lämnade så hamnade vi på en annan restaurang med kasst bemötande och service men blev lite mätta i alla fall. Sedan gick vi hem och somnade säkert tidigt.




Barcelona, dag 1&1/2.





The rest of day 2 in Barcelona! Try the Google translator.
Barcelona, day 1&1/2.