Barcelona, day 4;
Fredagen den 8 juli i Barcelona började vi väldigt långsamt i lägenheten innan vi begav oss mot Catalunya för att kika runt där och gatorna runt La Rambla.


Vi insåg ganska snabbt att området runt konstmuséet var ett hipsterområde. Här halkade vi in på en second hand-affär, som vi antar hette Flamingos Gallery. Det var som Beyond Retro ungefär, ganska strukturerat med massa olika saker men... överpris hehe. Hittade lite där men som hängdes tillbaka pga det sistnämnda. Vill ändå tipsa om detta ställe!

<3333

Efter vi kikat runt lite (tror området var El Raval) så letade vi upp detta helveganska(!!!) stället som vi hade hittat via Happy Cow innan.

Och SÅ SÅ fint ställe! Ni ser ju?!

Vi åt varsin 3-rätters för ca 8,9 euro tror jag det var. Vi började med att dela på nachotallrik (I know, tjocka chips men supergott tyckte jag) och hummus med bröd samt ett glas rött. Supergod förrätt!

Till huvudrätt åt vi indiskt vilket var mmmmm. Både jag och Caroline älskar ju indiskt mer än all annan mat typ så det var najs att variera med det när vi annars åt tapas och burgare typ. Efterrätten var chokladmousse med lite konjak vilket var... intressant och helt okej. De hade även andra efterrätter men hallå, choklad liksom.

När vi var mätta promenerade vi igen för att leta upp närmsta bästa bar och hamnade här. En liten innegård som spelade snabb musik av dj's, hade utställning i en anslutande byggnad och var supermysigt. Dock 1) Var alldeles för varmt där pga lä och 2) Folk rökte gräs där...

Så vi drack upp vår öl och gick vidare. Men om en, som inte vi gjorde, pallar med gräsdoft så kan jag rekommendera stället. Men välj inte en lika varm dag.

Sedan började vi gå söderut till gotiska kvarteren.

BOOM!!! <3

Och vi råkade gå förbi detta som jag även sett på Happy Cow men inte sparat eller planerat in för tänkte att vi mest skulle äta mat ändå hehe. Vi köpte dock inget, men gött att kolla in liksom! Munkarna though..

Vi strosade runt väldigt mycket dels för att Carolines arbetskollega och hans småbarnsfamilj var i Barca samtidigt och vi skulle ses, så vi fördrev lite tid för att invänta att de skulle komma till stan. De gjorde det och vi gick till en restaurang någon tvärgata bakom Espanya som han blivit tipsad om från sitt hotells personal. Minns inte namnet tyvärr, men vi intog uteserveringen som låg på andra sidan bilvägen. Beställde massa tapasrätter som var guld och drack IPA som vi saknat!

Vi hade en superrolig kväll med familjen och vi stannade flera timmar efter vi var klara med maten. När de sedan behövde bege sig tillbaka till sitt hotell blev vi sugna på att gå till en av gaybarerna som vi visste skulle ligga i närheten. Det blev Plata Bar där jag drack mitt livs Cosmopolitan! Den var supergod och stället var pretty cool som ni ser. Vi stannade dock inte länge för vi var trötta. Hann inte gå tillbaka dit men det får bli i September när vi åker dit igen!


Och det var den dagen i Barcelona!

Barcelona, dag 3.
Barcelona, dag 2.
Barcelona, dag 1&1/2.







Here's the 4th day in Barcelona.
#1 - Anonym

Urmysigt! Har Caroline också en blogg förresten?

Svar: Nej ingen blogg tyvärr men hon heter @jagheterlin på instagram!
Sister Disco